Børge O. Christiansen

En iværksætter har forladt os. Børge O. Christiansen, bedre kendt som Fessor, var iværksætter, før begrebet blev opfundet. Han ejede den lokale VVS forretning og var én af initiativtagerne til SSK. Man kan godt kalde Børge for klubbens grundlægger, for det var ham, der fik lejeaftalen til området og tilladelserne fra kommunen i stand. Børge var også i en årrække altid tilstede ved praktiske tiltag i klubben, ligesom han var en respekteret og afholdt person som aktiv kører. Nu har en helt unik person så taget sin sidste omgang. Æret være hans minde.

I 1960erne kørte Børge, og andre, speedway på en bane på Teglværksgården - en løsning som ikke var holdbar.
Men Børge havde hørt, at det var muligt at leje noget jord på en eng tilhørende Slangerupgård. Børge og Egon H. Jensen (senere formand for SSK) kørte ud for at se på engen, men området var så sumpet, at de ikke turde at gå ud over det. Dagen efter prøvede de med samme resultat.
1. Påskedag så Egon, at det var blevet tørt, og han kontaktede Børge, der stadig ikke troede at det var muligt, men 2. Påskedag 1967 begyndte forhandlingerne om den kommende bane - og Slangerup Speedway var en realitet.

For at skaffe penge oprettedes et konsortium, 15 mand, hvor det var meningen, at hver medlem bidrog med et givent beløb.

Trods det sumpede område var der behov for at vande, og en gammel vandpumpe, vist nok fra Slangerup Kommune på Børges foranledning, blev skaffet. Efter sigende var Børge den eneste der kunne få den til at virke.

Da barrieren af gl. dæk skulle byttes ud med et plankeværk, ydede Børge, sammen med bl.a. Gitte Scharstein og Erling Jørgensen en stor indsats for at sælge banner-reklamer til at finansere den nye "planke".

Når der var støjklager fra "Pip-kvarteret", og det var det tit i 70erne, så var det ofte Børge der måtte "gyde olie på vandene".

Egon fortalte, at sammen med Børge var han taget op på kommunen, for at betale den årlige leje for området, som de på det tidspunkt delte med skytterne.
- Ja skytterne har vel betalt? spurgte Børge med en snedig og henkastet bemærkning. Og så kom det frem, at skytterne ikke betalte leje!

Angående Børges egen speedway-karriere så har han uden tvivl været hurtig.

Når en speedway-cykel skulle testes, var den offentlige vej mod Frederikssund fremragende, men et stykke asfaltvej ved kirken var også brugbar!

Stefan Carlsen fortæller, at Børge havde mødte Ole Olsen to gange på banerne, og det stod 1-1
En gammel aftale mellen Børge og Ole gjorde, at Ole Olsen kom til Slangerup for at lave en "trænings-lejr" for Slangerup rytterne (muligvis i 1977). Hvis Ole i det hele taget fik noget for det, var det peanuts, især efter Oles standart på pågældende tidspunkt.
Men Ole ville gerne have en match mod Børge, så de kunne se hvem der var bedste af de to - men Ole fik den aldrig, der var altid lige en vandhane der skulle ordnes.
Havde det ikke været for Børge, så var Olsen aldrig kommet til Slangerup og slet ikke på de vilkår.

Stefan Carlsen fortæller videre, at Børge skulle til England for at køre en kval til et større internationalt mesterskab. Får at være bedst forberedt, solgte han sin firmabil og købte en ny motorcykel. Under løbet, der afvikledes i Sheffield, ramme Børge et hul i banen og kører op i den foran-kørende med et voldsomt styrt til følge.
Styrtet kostede et længere ophold på et engelsk hospital.
Egon Jensen mener, at de søde sygeplejersker forlængede opholdet kraftigt!
I øvrigt gjorde Børge samme iagttagelse fornylig, da han lå med maven fuld af cancer.

Se mere i artiklen om klubbens historie

msl logoStillingen, resultater, Live updates og mm.

Bestil et VIP arrangement til næste MSL match.

 

En oplagt mulighed for at underholde
kunder, leverandører, familie
og alle andre der holder af motorsport 

 

Se mere om VIP arrangementer her

MSL Stillingen 2021

M = Matcher
T= Tabt
V= Vundet
MP = Match Point
P = Point  

Indledende runder
Team M T V MP P
Holsted
Tigers
7 3 4 8,75 300
SES
(Vojens)
6 1 5 11 273
GSK (Grindsted) 7 2 5 10 315
SSK (Slangerup) 7 2 5 10,75 311
RVE
(Outrup)
6 3 3 6,5 259
FSK
(Fjelsted)
7 3 4 9 263
Esbjerg Vikings 7 7 0 0,5 265
NES
(Brovst)
7 6 1 2 266

Semifinale (01-09-21)
Holsted
Tigers
    45
FSK
Fjelsted
    39 
RVE
Outrup
    28 
GSK liga
Grinsted
    20 

Finale (15-09-21)
Holsted
Tigers
    42
SES
Vojens
    37
SSK
Slangerup
    34 
FSK
Fjelsted
    19 

I 2020 blev turneringen ikke afviklet grundet COVID-19.
I 2019 vandt Fjelsted finalen i Slangerup, foran Esbjerg, Holsted og Slangerup   

Rottehullet

Cafeteria på Slangerup Speedway Center

Serverer under træning pølser, is og lignende.

Ved MSL og andre store publikumsløb er der også lækker mad fra grillen

 

EliteSmiley

Kontrolrapport