Par DM’et der forsvandt

sejrsvilje holdaand
Ligaspeedway har ligget stille i 2020 grundet coronas indtog og den manglende mulighed for at få tilstrækkeligt med publikum på lægterne, og dermed ingen indtægter.
I Slangerup har vi hele tiden været klar til at køre også med reduceret antal publikummer, dette takket være vores trofaste sponsorer - desværre havde ikke alle ligaselskaber samme mulighed, hvorfor det i 2020 ikke blev til et eneste ligaløb.
Slangerup tog derfor teten og arrangerede et par-løb, idet vi gerne ville vise hele Danmark speedway i topklasse. Vi havde kontakt med de bedste danske kørere, sponsorater var på plads, tilladelser var søgt, vi ønskede matchen skulle tv-dækkes, så flest muligt kunne følge med hjemme i stuerne, når nu det ikke ville være muligt på lægterne. Desværre vandt arrangementet ikke genklang hos de øvrige ligaselskaber, som ikke var klar på at kalde løbet DM par - super ærgerligt, idet ligaforeningen og tv i årevis har givet udtryk for, at man gerne så et par DM - så til trods for hårdt arbejde fra passionerede frivillige bag Slangerup Speedway, så er det nu en realitet, at der ikke bliver mere speedway i år. Vi er klar over, at vi i Slangerup rykkede hurtigt - det gjorde vi fordi vi kan det, og fordi vi bare så gerne vil vise hvad dansk speedway kan. Det fik vi så ikke lov til - der var dog ikke noget vi hellere ville have gjort.
Glædes kan vi dog over, at DM individuelt nåede at blive gennemført i Vojens. Og derud over kan jeg som direktør i SSK ApS, da ikke andet end være super stolt over at vores amatørafdelings 500cc 1. og 2. div. – der hvor vores talentarbejde ligger, samt 85cc 3. div. formåede at vinde grundserien og dermed retten til at afvikle finalerne. Det blev afviklet på fornemmeste vis lørdag d. 26/9-2020 med trofast publikum på lægterne, fantastisk stemning, godt ræs og fantastiske resultater - 1. div. 500cc og 2. div. 500cc blev Danmarksmestre og 85cc 3. div. vandt sølv.
Vi glæder os til at se jer i 2021, hvor vi forhåbentlig kan få lov at vise speedway i verdensklasse.
Slangerup Speedway ApS
Camilla Rask
Direktør

Press and practice 2019

Kære Presse,

Vi har hermed fornøjelsen, at invitere jer til Press & Practice for Slangerup's Superliga Speedway hold 2019

11

Ledelsen bag Slangerup Speedway Klubs professionelle afdeling, SSK ApS, vil lede slagets gang når klubbens elite hold, som deltager i den højest rangerende Speedway liga i Danmark, Metal Speedway League, bliver præsenteret ved en "Press & Practice" seance i Slangerup.

Seancen finder sted på:
Slangerup Speedway Center, Hørup Skovvej 5A, 3550 Slangerup (Frederiksund), onsdag d. 17. april 2019 kl. 17.00-19-30

13

Kørerne vil på dagen træne og samtidig stå til rådighed for spørgsmål. Det vil selvfølgelig være muligt, at få taget nogle fede billeder på dagen.
Der vil naturligvis også være åben i klubbens cafeteria "Rottehullet", hvor man kan købe sig lidt forfriskninger.

Udover selve holdet vil vores holdleder team, Kenni Trasborg Hansen og Anders Graversen, selvfølgelig også være til stede og svare på jeres spørgsmål.

Ved spørgsmål er I naturligvis meget velkommen til at kontakte en af nedenstående kontaktpersoner.

På gensyn i Slangerup

Stefán Kristjánsson, Kim Grønholt og Camilla Friis Rask
2224 9355, 2745 4066 og 2016 6297
Mød alle kørerne på dagen:

A - Mikkel Michelsen DK (Holdkaptajn og Landsholds kører)
B - Kevin Wölbert(Tyskland)
B - Andreas Lyager DK (Landsholds kører)
B - Dawid Lampart(Polen)
C - Edward Mazur(Polen)
C - Keynan Rew(Australien)
C - Jonas Seifert Salk DK (Landsholds kører)
D - Marius Nielsen(DMU Talent trup)
D - Emil Pørtner(DMU Talent trup)

Fra vores 1. division 500cc trup deltager følgende kørere også på selve dagen:

Jacob bukhave
Dominik Möser
Stian Vithen

Speedwayfest i Slangerup

Med to løb på blot fire dage åbner Slangerup Speedwayklub sæson 2018 med noget som kunne minde om en speedwayfestival. Onsdag den 16. maj gælder det opgøret i den danske superliga mod Region Varde. Lørdag den 19. maj følger en nervepirrende thriller, hvor Mikkel Michelsen og Niels Kr. Iversen dyster om kun tre pladser til grandprix kvalifikations-finalen mod VM serien 2019.

Det er noget af et cadeau som den internationale motorunion FIM har tildelt ledelsen og den store stab i Slangerup Speedway Klub, for 2. runde af den internationale kvalifikations-serie er sidste step, inden man i tyske Landshut -i juli- kører om de endelige billetter til VM serien 2019.
Hermed bliver løbet lørdag den 19. maj den vigtigste speedwaybegivenhed på dansk grund, bortset fra årets danske grandprix i Horsens.
Trods hjemmebanefordel bliver det noget af en opgave for Mikkel Michelsen og Niels Kr. Iversen, at slutte på podiet - og dermed komme videre til Landshut. De 16 kørere fra 10 nationer har alle drømme om det forjættede grandprix land, og vil ganske givet kunne drille nogle af favoritterne.
Den 33. årige polske veteran – og VM sølv vinder fra 2014 - Krzystof Kasprzak er måske største favorit i Slangerup. Efter formdyk og skader er manden fra Leszno, der har vundet 3 grandprixløb, sulten efter at komme tilbage hvor de store penge ligger og alverdens tv seere kigger med.
Danske Niels Kr. Iversen – VM bronze 2013 – og 5 grandprix sejre, tilhører også favoritgruppen. Han kører med i kval. runderne for at komme tilbage, efter han i 2018 ”kun” har status som førstereserve i grandprix-serien.
Jack Holder – lillebror til 2102 verdensmesteren Chris Holder – lettiske Jevgenijs Kostigovs, svenske Kim Nilsson og Jacob Thorsell, vil sammen med ukrainske Karpov, britiske Robert Lambart og finske Timo Läthi, alle være kørere som også kan nå top tre.
Hertil kommer Slangerups egen, kun 23. årige Mikkel Michelsen, som har fået en rigtig god sæsonstart, og bevist at han kan udfordre de bedste i verden. Michelsen kan godt gå hen og blive den store danske overraskelse, og snyde de etablerede navne. Med et topresultat i Slangerup vil Michelsen også styrke sin kandidatur i forhold til, når landstræner Hans Nielsen skal udtage de danske kørere til årets par VM i juni.

Holsted sendt hjem med svigende nederlag

23062016

Foto: Jean Byron

Et ellers stærkt besat Holsted team blev sendt hjem med et svigende nederlag onsdag aften. Slangerup havde enorm fart i maskinerne, og ikke blot blev Holsted besejret stort, så tog Slangerup også stensikkert ekstrapointet ved at være bedst i de to indbyrdes matcher ved at vinde sæsonens største sejr i Speedway League 55-28.

De 1364 publikummer glemte alt om forsinkelser allerede efter første heat, hvor Holsted ellers stillede med den tidligere verdensmester Nicki Pedersen og finnen Timo Lahti. Nicki Pedersen kom også hurtigst ud af første sving, men på anden omgang pressede Slangerups eget talent Mikkel Michelsen sig under stor jubel sig forbi Nicki Pedersen. Den benhårde duel kostede Nicki Pedersen så meget, at Slangerups gæstekører Erik Riss også smuttede med indenom og sikrede Slangerup en drømmestart ved at vinde heatet 5-1.

Sådan fulgte det slag i slag. Slangerups Michael Jepsen Jensen havde også en forrygende aften. Han vandt sine første tre heat i træk. Første »pointtab« fra hans side faldt i heat otte, og da var det kun fordi, at han behøvede at køre forbi holdkammeraten Erik Riss for at sikre Slangerup en dobbeltsejr.

Hjemmeholdet var da foran 33-15, og Holsted prøvede i niende heat ene sidste gang at komme tilbage i matchen ved at indsætte Jonas Jeppesen som »joker-kører«, samtidigt med at Timo Lahti blev indskiftet som taktisk reserve. I første omgang så det også ud til at give bonus. I en hård duel mellem Slangerups Andreas Lyager og Jonas Jeppesen måtte Holsted-køreren lægge motorcyklen ned i det ene sving. Det betød, at Andreas Lyager blev udelukket fra omstarten, og det gav Holsted virkelig gode muligheder for at hente noget at det tabte terræn ind igen. Men Jonas Jeppesen fik en dårlig start i omstarten, og da han desperat forsøgte en overhaling af Slangerups australske kører Josh Graczonek, så røg Holsted-køreren igen ud i barrieren og blev ikke noteret for point. Holsted måtte nøjes med at vinde heatet 3-2, og så var sidste mulighed udtømt.

Jonas Jeppesen havde i det hele taget det ikke nemt med sving fire. Han styrtede en gang mere i svinget, men han hentede et af aftenens største bifald ved at få fjernet sin maskine så hurtigt fra banen, at Slangerup på sportsligvis kunne vinde et heat med endnu en dobbeltsejr 5-1.

Lars Munkedal havde valgt at lade Kenni Nissen sidde over i denne match, til fordel for den unge tyske komet Erik Riss. Erik Riss er søn af den legendariske langbane specialist Gerd Riis og har selv en enkelt VM titel i langbane og er pt på en fjerde plads i U21 VM. Det var en kæmpe fornøjelse at se Erik Riss angribe slaggerne i Slangerup, der med 2 heat sejre og 2 anden pladser incl. bonus point gav Erik hans første Metal Fighter titel. Det var for øvrigt første gang at Erik Riss optrådte i den danske liga, men forhåbentlig ikke sidste gang.

Resultat
Slangerup-Holsted 55-28

Slangerup
Michael Jepsen Jensen 16
Mikkel Michelsen 13
Josh Graczonek 12
Erik Riss 10
Andreas Lyager 4.

Holsted
Bjarne Pedersen 10
Timo Lahti 7
Nicki Pedersen 5
Kasper Lykke Nielsen 4
Jonas Jeppesen 2.

Kenni Nissen Matchvinder

ssk dsl 8 6 2016
8. juni havde Slangerup Speedway klub besøg af et stærkt besat hold fra region Varde.

Region Varde leverede da også en chokstart for hjemmeholdet, hvor Troy Batchelor og Mads Korneliussen lave en 5-1 mod Slangerups Michal Jepsen Jensen og Josh Graczonek. Faktisk var Slangerup bagud helt frem til heat 9, hvor Andreas Lyager og Kenni Nissen lavede en 5-1 over Mikkel B. Andersen og Jonas B. Andersen.

Men sejren var stadig ikke hjemme, Troy Bachelor viste stadig skræmmende styrke. Helt frem til heat 12 var Slangerup kun ganske få point foran gæsterne og kunne i princippet sagtens have tabt den første match på hjemmebane i år.

Holdleder Lars Munkedal satte viste stor tillid til Kenni Nissen og satte ham og Josh Graczonek ind i heat 13 mod gæsterne. Kenni lå til 0 point helt frem til sidste sving, hvor han i flot stil passerede og slog Mikkel B. Andersen på målstregen. Det point sammen med heat sejr til Josh gjorde at Slangerup nu var foran 42-36 og dermed reelt havde vundet matchen.

14. og sidste heat blev vundet af Mikkel Michelsen, som med 15+1 point for 6 heat blev aftenens topscorer.

Slangerup 46

Michal Jepsen Jensen 11
Josh Graczonek 8+3
Mikkel Michelsen 15+1
Andreas Lyager 5
Kenni Nissen 7

Region Varde 38
Troy Batchelor 15
Mads Korneliussen 9+1
Max Fricke 5
Mikkel B. Andersen 4+2
Jonas B. Andersen 5+1
Næste liga match på Slangerup Speedway Center køres onsdag den 22. juni kl. 18:30 hvor vi tager i mod Holsted.

speedwayligaen logo 300x130Stillingen, resultater, Live updates og mm.

Bestil et VIP arrangement til næste Liga match.

 

En oplagt mulighed for at underholde
kunder, leverandører, familie
og alle andre der holder af motorsport 

 

Se mere om VIP arrangementer her

Rottehullet

Cafeteria på Slangerup Speedway Center

Serverer under træning pølser, is og lignende.

Ved MSL og andre store publikumsløb er der også lækker mad fra grillen

 

EliteSmiley

Kontrolrapport