Speedwayfest i Slangerup

Med to løb på blot fire dage åbner Slangerup Speedwayklub sæson 2018 med noget som kunne minde om en speedwayfestival. Onsdag den 16. maj gælder det opgøret i den danske superliga mod Region Varde. Lørdag den 19. maj følger en nervepirrende thriller, hvor Mikkel Michelsen og Niels Kr. Iversen dyster om kun tre pladser til grandprix kvalifikations-finalen mod VM serien 2019.

Det er noget af et cadeau som den internationale motorunion FIM har tildelt ledelsen og den store stab i Slangerup Speedway Klub, for 2. runde af den internationale kvalifikations-serie er sidste step, inden man i tyske Landshut -i juli- kører om de endelige billetter til VM serien 2019.
Hermed bliver løbet lørdag den 19. maj den vigtigste speedwaybegivenhed på dansk grund, bortset fra årets danske grandprix i Horsens.
Trods hjemmebanefordel bliver det noget af en opgave for Mikkel Michelsen og Niels Kr. Iversen, at slutte på podiet - og dermed komme videre til Landshut. De 16 kørere fra 10 nationer har alle drømme om det forjættede grandprix land, og vil ganske givet kunne drille nogle af favoritterne.
Den 33. årige polske veteran – og VM sølv vinder fra 2014 - Krzystof Kasprzak er måske største favorit i Slangerup. Efter formdyk og skader er manden fra Leszno, der har vundet 3 grandprixløb, sulten efter at komme tilbage hvor de store penge ligger og alverdens tv seere kigger med.
Danske Niels Kr. Iversen – VM bronze 2013 – og 5 grandprix sejre, tilhører også favoritgruppen. Han kører med i kval. runderne for at komme tilbage, efter han i 2018 ”kun” har status som førstereserve i grandprix-serien.
Jack Holder – lillebror til 2102 verdensmesteren Chris Holder – lettiske Jevgenijs Kostigovs, svenske Kim Nilsson og Jacob Thorsell, vil sammen med ukrainske Karpov, britiske Robert Lambart og finske Timo Läthi, alle være kørere som også kan nå top tre.
Hertil kommer Slangerups egen, kun 23. årige Mikkel Michelsen, som har fået en rigtig god sæsonstart, og bevist at han kan udfordre de bedste i verden. Michelsen kan godt gå hen og blive den store danske overraskelse, og snyde de etablerede navne. Med et topresultat i Slangerup vil Michelsen også styrke sin kandidatur i forhold til, når landstræner Hans Nielsen skal udtage de danske kørere til årets par VM i juni.

Holsted sendt hjem med svigende nederlag

23062016

Foto: Jean Byron

Et ellers stærkt besat Holsted team blev sendt hjem med et svigende nederlag onsdag aften. Slangerup havde enorm fart i maskinerne, og ikke blot blev Holsted besejret stort, så tog Slangerup også stensikkert ekstrapointet ved at være bedst i de to indbyrdes matcher ved at vinde sæsonens største sejr i Speedway League 55-28.

De 1364 publikummer glemte alt om forsinkelser allerede efter første heat, hvor Holsted ellers stillede med den tidligere verdensmester Nicki Pedersen og finnen Timo Lahti. Nicki Pedersen kom også hurtigst ud af første sving, men på anden omgang pressede Slangerups eget talent Mikkel Michelsen sig under stor jubel sig forbi Nicki Pedersen. Den benhårde duel kostede Nicki Pedersen så meget, at Slangerups gæstekører Erik Riss også smuttede med indenom og sikrede Slangerup en drømmestart ved at vinde heatet 5-1.

Sådan fulgte det slag i slag. Slangerups Michael Jepsen Jensen havde også en forrygende aften. Han vandt sine første tre heat i træk. Første »pointtab« fra hans side faldt i heat otte, og da var det kun fordi, at han behøvede at køre forbi holdkammeraten Erik Riss for at sikre Slangerup en dobbeltsejr.

Hjemmeholdet var da foran 33-15, og Holsted prøvede i niende heat ene sidste gang at komme tilbage i matchen ved at indsætte Jonas Jeppesen som »joker-kører«, samtidigt med at Timo Lahti blev indskiftet som taktisk reserve. I første omgang så det også ud til at give bonus. I en hård duel mellem Slangerups Andreas Lyager og Jonas Jeppesen måtte Holsted-køreren lægge motorcyklen ned i det ene sving. Det betød, at Andreas Lyager blev udelukket fra omstarten, og det gav Holsted virkelig gode muligheder for at hente noget at det tabte terræn ind igen. Men Jonas Jeppesen fik en dårlig start i omstarten, og da han desperat forsøgte en overhaling af Slangerups australske kører Josh Graczonek, så røg Holsted-køreren igen ud i barrieren og blev ikke noteret for point. Holsted måtte nøjes med at vinde heatet 3-2, og så var sidste mulighed udtømt.

Jonas Jeppesen havde i det hele taget det ikke nemt med sving fire. Han styrtede en gang mere i svinget, men han hentede et af aftenens største bifald ved at få fjernet sin maskine så hurtigt fra banen, at Slangerup på sportsligvis kunne vinde et heat med endnu en dobbeltsejr 5-1.

Lars Munkedal havde valgt at lade Kenni Nissen sidde over i denne match, til fordel for den unge tyske komet Erik Riss. Erik Riss er søn af den legendariske langbane specialist Gerd Riis og har selv en enkelt VM titel i langbane og er pt på en fjerde plads i U21 VM. Det var en kæmpe fornøjelse at se Erik Riss angribe slaggerne i Slangerup, der med 2 heat sejre og 2 anden pladser incl. bonus point gav Erik hans første Metal Fighter titel. Det var for øvrigt første gang at Erik Riss optrådte i den danske liga, men forhåbentlig ikke sidste gang.

Resultat
Slangerup-Holsted 55-28

Slangerup
Michael Jepsen Jensen 16
Mikkel Michelsen 13
Josh Graczonek 12
Erik Riss 10
Andreas Lyager 4.

Holsted
Bjarne Pedersen 10
Timo Lahti 7
Nicki Pedersen 5
Kasper Lykke Nielsen 4
Jonas Jeppesen 2.

Kenni Nissen Matchvinder

ssk dsl 8 6 2016
8. juni havde Slangerup Speedway klub besøg af et stærkt besat hold fra region Varde.

Region Varde leverede da også en chokstart for hjemmeholdet, hvor Troy Batchelor og Mads Korneliussen lave en 5-1 mod Slangerups Michal Jepsen Jensen og Josh Graczonek. Faktisk var Slangerup bagud helt frem til heat 9, hvor Andreas Lyager og Kenni Nissen lavede en 5-1 over Mikkel B. Andersen og Jonas B. Andersen.

Men sejren var stadig ikke hjemme, Troy Bachelor viste stadig skræmmende styrke. Helt frem til heat 12 var Slangerup kun ganske få point foran gæsterne og kunne i princippet sagtens have tabt den første match på hjemmebane i år.

Holdleder Lars Munkedal satte viste stor tillid til Kenni Nissen og satte ham og Josh Graczonek ind i heat 13 mod gæsterne. Kenni lå til 0 point helt frem til sidste sving, hvor han i flot stil passerede og slog Mikkel B. Andersen på målstregen. Det point sammen med heat sejr til Josh gjorde at Slangerup nu var foran 42-36 og dermed reelt havde vundet matchen.

14. og sidste heat blev vundet af Mikkel Michelsen, som med 15+1 point for 6 heat blev aftenens topscorer.

Slangerup 46

Michal Jepsen Jensen 11
Josh Graczonek 8+3
Mikkel Michelsen 15+1
Andreas Lyager 5
Kenni Nissen 7

Region Varde 38
Troy Batchelor 15
Mads Korneliussen 9+1
Max Fricke 5
Mikkel B. Andersen 4+2
Jonas B. Andersen 5+1
Næste liga match på Slangerup Speedway Center køres onsdag den 22. juni kl. 18:30 hvor vi tager i mod Holsted.

SLANGERUP BESEJRER HOLSTEBRO 56-31

Det var ikke spænding de 1.471 tilskuere på Slangerup Speedwaybane fik mest af i aftes, da de overværede matchen mellem Slangerup Speedway Klub og Holstebro Elite.

Der stod nemlig Slangerup på det meste og det skulle der også, da Slangerup skulle vinde med 8 point eller mere for at tage bonus pointet. Hjemmeholdet vandt da også ganske klart med 56-31. D-kører Andreas Lyager lavede 12 point, mens Josh Grazonek lavede 14 og både Michael Jepsen Jensen og Mikkel Michelsen lavede 13. Hjemmeholdets Andreas Lyager blev valgt som Dagens Metal-Fighter.

Slangerup Speedway 56 
Michael Jepsen Jensen 13+1
Johs Graczonek 14+1
Mikkel Michelsen 13+1
Kenni Nissen 4+1
Anders Lyager 12+2

Holstebro Elite 31 
Chris Harris 13
Ricky Wells 4
Andrey Karpov 11
Simon Nielsen 1+1
Sam Jensen 2

heatskema 25052016

Næste MSL løb på Slangerup Speedway Center finder sted onsdag den 8. juni, hvor Slangerup tager imod Reg. Varde

500cc 1. div første hjemmebane match i 2016

500cc1div 21052016

Foto: Jean Byron, klik her for at se flere billeder

Lørdag den 21. maj skulle 500cc 1.div køre deres første match foran hjemmepublikummet i Slangerup..
Og jeg lyver ikke når jeg siger at drengene virkelig var opsatte på at vise deres værd, der var både spænding og nervøsitet at spore ved rød hjelmfarve i ryttergården..
Og desværre var banen idag så udfordrende, at det lagt sammen med nerver og en tidlig skade til Carsten Hansen gjorde at vores bedste desværre ikke var godt nok..
Og drengene er deres egne værste kritikere, så de skal nok fortælle sig selv hvis ikke de lever op til deres egne forventninger og det blev der gjort i stor stil idag. Men jeg tror på jer gutter!!!!
Dertil skal også siges at i speedway er der også en "dagsform", i form af en snitliste, og idag trådte Silkeborg ind med et samlet holdsnit på 31,6, Holsted med 34,7 og Esbjerg med hele 44,4.. Vi derimod mødte op med 15,83 i samlet snit.. Det taget i betragtning syntes jeg at vi kæmpede flot og var godt med et stykke af vejen.. Vi må bare træne og gøre det bedste vi kan..
Tak til alle jer som var på anlægget idag der gjorde det muligt at afvikle løbet, uden jer havde vi ikke kørt er eneste heat..

Lasse Lillieholm

msl logoStillingen, resultater, Live updates og mm.

Bestil et VIP arrangement til næste MSL match.

 

En oplagt mulighed for at underholde
kunder, leverandører, familie
og alle andre der holder af motorsport 

 

Se mere om VIP arrangementer her

MSL Stillingen 2018

M = Matcher
MP = Match Point
P = Point incl. Bonus 

  M MP P
Fjelsted  12 17 22
Reg. Varde 12  19  24 
Slangerup 12 14 17
Holsted 12 08 11
Esbjerg  12 05 05
Holstebro  12 09  11 
Grindsted 12 10 13
     

Rækkefølgen indikerer resultatet fra 2017

Reg. Varde og Fjelsted direkte til finale.
Slangerup & Holsted til finale afgjort ved semifinalen den 12. september

2018 finale resultat

Region Varde 40
Slangerup 31 (3)
Holsted 31 (2)
Fjelsted 29

 

 

Rottehullet

Cafeteria på Slangerup Speedway Center

Serverer under træning pølser, is og lignende.

Ved MSL og andre store publikumsløb er der også lækker mad fra grillen

 

EliteSmiley

Kontrolrapport